Over Eve

Ik ben Eve en ik woon met mijn 3 kinderen, vriend en kat in hartje Turnhout. Naast mijn winkel in Olmen ben ik ook werkzaam als gediplomeerd voedingsdeskundige/nutritionist en orthomoleculair therapeut. Hiervoor heb ik verschillende opleidingen gevolgd de afgelopen 6 jaar. 

Mijn carrière in de huisdierenwereld is (vanuit mijn passie voor dieren) begonnen met een klein winkeltje aan huis ongeveer 6 jaar geleden, waar ik de focus legde op zo gezond mogelijke voeding voor honden en katten. Na een tijdje kreeg ik steeds meer vragen van baasjes waarvan de huisdieren last hadden van bepaalde klachten: spijsverteringsproblemen, huidklachten, allergiesymptomen, slechte vachtconditie, etc. Hierdoor was ik genoodzaakt me verder bij te scholen om dieper te kunnen ingaan op de problematieken.

Enkele jaren geleden ben ik met hoogste onderscheiding afgestudeerd als orthomoleculair therapeut en vanaf toen is alles in een stroomversnelling geraakt. De dag van vandaag heb ik klanten en aanvragen uit heel België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Ondertussen geef ik ook al enkele jaren les in deze materie, samen met mijn collega Ingrid Smolders van Into the Wild. 

Mijn werkzaamheden bestaan dus uit 2 luiken: een fysieke winkel en een praktijk! Maatwerk vind ik echt heel belangrijk; elk dier is een individu op zich met individuele noden en behoeftes. 

Wat is orthomoleculaire therapie? 

Prof. Dr. Linus Pauling introduceerde als eerste wetenschapper de term Orthomoleculaire Geneeskunde. ‘Orthomoleculaire’ bestaat uit twee onderdelen: 'orthos' betekent 'juist, gezond of recht' vanuit het Grieks en moleculair verwijst naar molecule. Letterlijk vertaald betekent dit dus het in het lichaam brengen van de juiste molecule.

Dr. Pauling beschrijft dit als volgt: 'Orthomoleculaire therapie heeft als doel het behandelen van ziektes door het veranderen van de concentraties van substanties die normaal in het menselijk lichaam aanwezig zijn en het behouden van een goede gezondheid.'

In de orthomoleculaire geneeskunde gebruikt men voedingssupplementen, zoals vitaminen en mineralen, om herstel van een ziekte te bevorderen. De dosis die daarbij gebruikt worden overstijgt vaak vele malen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Deze hoge doseringen worden gebruikt omdat de individuele behoefte sterk verhoogd kan zijn, door bijvoorbeeld sporten, ziekte, straling,…

Behandeling van ziekten op celniveau gebeurt door aangetaste lichaamscellen binnen de juiste tijd van de optimale voedingsstoffen zoals aminozuren, mineralen, vitamines en essentiële vetzuren te voorzien. Het voorkomen van nutritionele deficiënties in het organisme moet het ultieme uitgangspunt zijn bij het behouden en herstellen van de gezondheid.

Orthomoleculaire therapeuten en nutritionisten zijn opgeleid om de juiste behandelingswijze te adviseren om het lichaam opnieuw gezond te maken of te ondersteunen bij bepaalde ziektebeelden.

Bron: https://www.vindeentherapeut.be/therapie/orthomoleculaire-therapie.html