Natuurvoeding

Wat is natuurvoeding?

Natuurvoeding is voeding die zo vrij mogelijk is van synthetische toevoegingen en waarbij de focus gaat naar een optimaal uitgebalanceerd percentage eiwitten, vetten en koolhydraten. In brokvoedingen streven we naar dierlijke eiwitten als hoofdbestanddeel in plaats van plantaardige eiwitten. Dit wil zeggen dat granen en andere zetmeelbronnen nooit het hoofdingrediënt zijn. Daarnaast wordt er ook gebruikt gemaakt van 'functionele toevoegingen', zoals probiotica, bepaalde types vezels, superfoods en groenten/fruit. 

Het gaat erom om het systeem van de hond of kat zo min mogelijk te belasten met onnatuurlijke toevoegingen of ingrediënten EN tegelijkertijd zoveel mogelijk voedingsstoffen aan te rijken (vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren, sporenelementen). Een goede basisvoeding is immers de basis voor een goede gezondheid. 

Bij Wildebeest zijn we heel selectief wat ons gamma betreft. Er wordt alleen gewerkt met leveranciers die goede analyses hebben laten uitvoeren op hun producten en die kwaliteit als hoogste prioriteit hebben. 

Wij hebben een ruim assortiment brokken, KVV (rauw vlees), kookvoedingen en gestoomde voedingen voor elk type hond en kat. Wanneer je een bezoekje aan ons brengt, doen wij ons uiterste best om de meest geschikte voeding voor JOUW dier te vinden. We kijken hierbij o.a. naar leeftijd, ras, activiteitsgraad, eventuele kwaaltjes/aandoeningen/ziektes, gewicht, gedragskenmerken, welke voedingen je in het verleden reeds geprobeerd hebt etc. 

Bij ons is iedereen welkom! 

 

Voeding

Voeding speelt, logischerwijze, een grote rol in de algemene gezondheid van je huisdieren. Ook bij honden en katten zien we alsmaar meer ‘welvaartsziektes’ opduiken, net zoals bij mensen. Met kanker als grootste boosdoener. De dag van vandaag krijgen maar liefst 60% van onze huisdieren hiermee te maken. 

Uiteraard spelen er nog andere factoren mee en is slechte voeding niet enkel een oorzaak. Ook voldoende beweging en goede genen zijn belangrijk.
Het is dus de hoogste tijd dat we in de eerste plaats bewuster omgaan met wat we in onze huisdieren stoppen, om deze ‘kwalengolf’ tegen te gaan. Back to basics! Ze hebben immers geen stem om zelf te kunnen kiezen. Het is volledig onze verantwoordelijkheid om alle kansen tot een gezond en lang leven zo goed mogelijk te benutten.

 

 

Voordelen