ESSENTIAL FOODS is een Deens merk dat ontstaan is vanuit een zeer specifieke visie van de makers: het verschil kunnen maken voor zowel onze geliefde huisdieren als alle andere levende wezens op de planeet en hun leefgebied. Mooi toch?

 

In 2017 schonken ze reeds 53.000£ aan verschillende goede doelen en organisaties: opvang voor weesolifantjes in Kenia, Griekse straathonden in nood, WWF, The Ocean Clean Up,… De volledige lijst is terug te vinden op hun website.
Het doel is om deze giften uit te breiden naar minstens 100.000 pond per jaar. Hartverwarmend! *

 

Alle varianten zijn graanvrij en samengesteld volgens 1 bepaald principe: BOF. Dit staat voor ‘Behavioral Optimising Foods’ en dit wil zeggen dat het voer zo dicht mogelijk moet aansluiten bij het natuurlijke dieet van een hond of kat. Dit is zeer belangrijk om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, om natuurlijke instincten te blijven stimuleren en om zoveel mogelijk voedingsstoffen in natuurlijke vorm te kunnen verschaffen.

 

Elke brok bestaat uit een hoog vleesgehalte (60-65% waarvan de helft vers), groenten, fruit, bessen, zaden en kruiden. De bestanddelen worden nooit verhit boven 90° en bovendien is het vlees afkomstig van dieren die buiten leefden in hun natuurlijke habitat.