Voor de samenstelling van hun assortiment is Akyra vertrokken vanuit de natuurlijke voedingsbehoeften van honden en katten. Onze huisdieren zijn namelijk van nature carnivoren, maar ze worden helaas nog nauwelijks zodanig gevoerd. De maaltijd van de gemiddelde huishond of huiskat die brokjes eet bestaat vandaag de dag voor het grootste deel uit granen en andere plantaardige bestanddelen. Dat is erg jammer, want het lichaam van deze dieren is in principe niet echt geschikt om dit soort voedingsstoffen in grote hoeveelheden te verwerken. Daarom sluiten we deze dan ook volledig uit.

Onze producten bestaan voor de volle 100% uit gedroogde dierlijke “delen”. Dat kan gaan van een kippenpootje tot een hele runderluchtpijp. Al deze snacks worden zorgvuldig op lage temperatuur luchtgedroogd zodat ze zo veel mogelijk voedingswaarde behouden, maar toch lang houdbaar zijn op kamertemperatuur. In dit productieproces worden in geen geval toevoegingen gedaan van smaakstoffen, bewaar- en vulmiddelen.

Wij hebben zodanig veel verschillende soorten snacks in ons gamma, dat er voor elk hondje wel iets lekkers te kiezen is: jong/oud, groot/klein, dik/dun,… Ook honden met intoleranties of allergieklachten kunnen bij ons voorzien worden van lekkere tussendoortjes.